Wat is een welp?
De Esdoorn-welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar en avontuurlijk aangelegd.
Houd jij van leuke spellen en ben je niet bang voor een uitdaging, dan is de welpen de speltak voor jou!

Wat doen de welpen?
Bij de welpen wordt het spel gespeeld binnen het Jungleboek-thema. De leiding heeft zelfs jungle namen als Bagheera, Kaa, Sahi, Mang, Ikki etc. De groep kinderen is onderverdeeld in nesten en bij de opening van de opkomst doen we als “echte” wolven een Djib die we afsluiten met een luide woef.

Onze opkomsten zijn een afwisseling van actieve spelen als trefbal, viervakken spel en Hollandse leeuwen, maar ook grote spelen als levend stratego.

Natuurlijk doen we ook de “echte” scoutingactiviteiten als pionieren (het bouwen van objecten met houten palen en touw), hiken (het lopen van een puzzeltocht met verschillende routetechnieken en eventuele hindernissen) en natuurlijk vuur maken en broodjes bakken.

Ook hebben we een twee keer per jaar een weekendkamp en als afsluiting een zesdaags zomerkamp met de hele scoutinggroep.

Lijkt het je leuk om ook eens mee te doen?
Kom dan gewoon eens langs!
Scoutinggroep De'Esdoorn heeft een welpenspeltak voor de vrijdagavond (18.30 - 20.30 uur) of de zaterdagochtend (09.30 - 11.30 uur).

Impressiefoto's Welpen: