Wat zijn explorers?
Explorers zijn ongeveer tussen de 15 tot 18 jaar en hebben vaak al een scoutingcarrière achter de rug.
Daarom krijgen de explorers meer vrijheid en verantwoordelijkheid, ze hebben dan ook geen directe leiding maar begeleiding.

Wat doen de explorers?
Plezier maken staat natuurlijk centraal!
De begeleiding regelt sommige opkomsten, maar in teamverband bedenken ze ook hun eigen opkomsten en projecten.

Een hele verantwoording dus waarbij de begeleiding altijd open staat voor vragen en ideeën.

Omdat de explorers vaak een goede scoutingervaring hebben kiezen veel explorers er voor om na hun 18e zelf leiding te worden bij een speltak.
Natuurlijk gebeurt dit met ondersteuning van enkele verplichte cursussen en de overige leiding.
Achttienjarige explorers kunnen er echter ook voor kiezen om door de stromen naar de "stam" van Scoutinggroep De Esdoorn, dames en heren in de leeftijd van 18 t/m 21 jaar.

Heb jij zin om een keer te komen kijken?
Je kunt altijd een keer bij ons komen kijken, we hebben opkomst op vrijdagavond van 20.15 tot 22.15 uur.