Wat is een bever?
Een bever is een jongen of meisje in de leeftijd van 5 t/m 7 jaar die het leuk vindt om samen met anderen te spelen in huize Hotjsietonia.

De Esdoorn-bevers hebben iedere zaterdag opkomst van 12.30 tot 14.00 uur.

Wat doen bevers?
Bij de bevers heb je een heel gevarieerd programma, elke zaterdag doe je wel wat anders!
We doen veel spelletjes, maar ook speurtochten lopen, knutselen en hutten of tenten bouwen.

Het belangrijkste, vinden wij, is dat de bevers een leuke opkomst hebben waarin ze de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen, samen te spelen, maar ook samen opruimen, samen werken en goed met elkaar omgaan!

Waar spelen de bevers?
Het beverspel speelt zich af in het dorp Hotsjietonia. De bevers beleven samen met het kind Stuiter geweldige avonturen.
Het dorp Hotsjietonia heeft veel bewoners die elk voor een activiteitengebied staan:

Noa
Bij Noa kunnen de bevers rustig kletsen. Noa is een rustpunt voor de bevers, maar ook iemand die met ze praat over pesten, onzekerheden en hoe je met elkaar omgaat.

Stanley Stekker
Stanley houdt van moderne techniek zoals mobieltjes en computers, maar ook van de primitieve "technieken" als routetechnieken en pionieren.

Rozemarijn en Professor Plof
Rozemarijn houdt van koken en in huis rommelen. Bij haar kunnen de bevers leren koken, groenten kweken en leren ze over EHBO.
Professor Plof houdt meer van uitvinden en ontdekken. Soms gaat er wel eens wat mis met een proefje, maar de professor weet heel goed wat veilig is en wat niet. Dit leert hij ook aan de bevers.

Bas Bos en Rebbel
Bas Bos is boswachter en is dus alle dagen in het bos te vinden. Hij weet van alles over bomen en planten.
Rebbel houdt erg van dieren. Ze verzorgt zieke dieren die Bas wel eens mee naar huis neemt. De bevers leren van Bas en Rebbel hoe ze met de natuur om moeten gaan en hoe ze er voor kunnen zorgen.

Keet Kleur en Fleur Kleur
Keet Kleur is altijd bezig met verkleden en toneel spelen. Samen met de bevers verzint ze toneelstukjes of maakt ze gekke kleding. Fleur Kleur knutselt graag; een schilderij of een beeldje van klei.

Sterre Stroom en Steven Stroom
Sterre is een echte waterrat. Vandaar dat ze op een woonboot woont met haar broer Steven. Ze weet ook alles van water en varen en ze kan heel goed zwemmen. Steven Stroom is bang voor alles, maar houdt wel van reizen. Steven verlegt zijn eigen grenzen en is zo al over de hele wereld geweest. Toch vindt hij het wel fijn dat ze met hun eigen boot op reis kunnen, voelt het toch nog een beetje veilig.

Stuiter
Stuiter is een 7-jarige die regelmatig het dorp Hotsjietonia bezoekt. Samen met de dorpsbewoners worden de gekste, leukste, spannendste en uitdagendste avonturen beleeft. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter. Stuiter is druk, rent en speelt graag.

Samenleving
Kent geen themafiguur in het dorp, maar heeft wel een speciale plaats: het dorpsplein in het midden van het dorp. Daar komen Stuiter en de dorpsbewoners samen, worden ze vrienden en doen ze samen leuke dingen.

Van harte welkom!
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer komen kijken?
Dan zien we je graag eens bij onze opkomst (en als je het spannend vindt, dan neem je gewoon een vriendje mee).

Impressiefoto's Bevers: